Mar 22, 2013

老舗の味 long-established taste

昨日の朝、Boudin レストランのクパチーノ店オープン、そして
先着100名に一年間ブレッドを無料配布というニュースが流れていました。


Yesterday morning, Lea hard the news that new Boudin restaurant open at Cupertino,
and The first 100 customers in line will get a loaf of free bread for a year.






サンフランシスコ名物料理と言えば、
このサワードウブレッドに入ったクラムチャウダーを思い浮かべるかと。。。


Talking of the local food of San Francisco, 
the first food people must think is bread bowl cram chowder.






Boudin bakery は1849年創業の老舗
フィッシャーマンズワーフの店舗にはミュージアムもあります。


Boudin bakery was established in 1849.
There is a museum at fisherman's wharf.





ブレッド生地はゴールドラッシュ時代からずっと
この種を毎日継ぎ足して作っているのだそう。
奥さんと毎日大切に管理してると話していたシェフ。
オープン直前の店の前でズンバをノリノリで踊っていました。



The bakery still uses the same starter yeast-bacteria culture 
it developed during the California Gold Rush.
The chef who explained about dough, danced Zumba in front of the new shop.





日本のうなぎ屋さんのたれとか
香港の点心の発酵ダネとか
老舗の味を守る方法はどこも一緒なんですねー


Japanese eel's sauce, Chinese dim sum dough......
As for the method to keep well-established taste, any place is same 

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